Виявлено групу, що надавала послуги анонімних дзвінків з РФ в Україну (Фото)

За провадженням Київської міської прокуратури розкрито незаконну діяльність організованої групи, яка використовувала спеціалізоване програмне забезпечення для анонімних дзвінків з-за кордону в Україну, включаючи територію рф.

Чотирьом фігурантам було повідомлено про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж (ч. 3 ст. 28 та ч. 5 ст. 361 КК України).

За даними слідства, підозрювані використовували PROXY та віртуальні сервери (VPS), передові технології IP-телефонії та спеціальне програмне забезпечення для налаштування маршрутизації міжнародних дзвінків та голосового трафіку, обходячи центри комутації вітчизняних операторів.

“Не самый лучший день”: керівництво закладу, де виконували пісні російською, постане перед судом (Фото, Відео)

Таким чином, вони забезпечували з’єднання між абонентами різних країн, включаючи державу-агресора, з абонентами в Україні. Шляхом маскування джерела телефонних з’єднань на території України, вони створювали неконтрольовані українськими операторами зв’язкові канали під час воєнного стану.

Для оренди серверів та номерних ресурсів українських операторів учасники цієї організованої групи залучали людей з соціально незахищених верств населення.

Попереднє розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції у місті Києві за оперативним супроводом Департаменту кібербезпеки СБУ.

Коментарі