Яйця для армії по 17 гривень: ДБР затримала групу осіб, відповідальних за розкрадання грошей Міноборони (Фото, Відео)

Державне бюро розслідування разом зі Службою безпеки України в ході спецоперації викрило та затримало злочинну групу, відповідальну за привласнення коштів, які були виділені на харчування військовослужбовців Збройних сил України.

Як повідомляє пресслужба ДБР, кілька фірм за завищеними цінами постачали харчові продукти для потреб армії. Зловмисники вибрали цю схему, оскільки при закупівлі продуктів найпростіше провернути махінації — продукти можуть бути списані, оформлені, як вжиті, або ж закуплені з перевищенням ціни.

Після скандалу з продуктовими закупівлями з Міноборони звільняється заступник міністра

Зокрема, махінатори поставляли за завищеними цінами яйця, вносили в документацію неправдиві дані про отримання військовими продуктів на склад (при тому, що нічого не поставлялося), а далі — про те, що “поставлені” продукти “з’їли” солдати.

Зловмисники вважали, що не залишають слідів, проте співробітники ДБР та СБУ зуміли викрити злочинців — до складу організованої групи входило п’ятеро осіб. Серед затриманих — представники підприємств-постачальників, інтенданти однієї з військових частин та військовий, який вів “чорну бухгалтерію” групи.

Закуповував неякісні бронежилети: СБУ оголосила про підозру чиновнику Міноборони (Фото)

Встановлено, що зловмисники завдали державі збитків на суму 4,6 млн грн. У ході обшуків у них вилучили записи чорнової бухгалтерії, незареєстровану та незаконно отриману зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад 1 млн грн готівкою.

Готується підозра і клопотання про взяття їх під варту. Відкрито провадження згідно з ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі або перебувало в її віданні, вчинені в особливо великих розмірах), санкція статті — до 12 років позбавлення волі.

Коментарі