Ярославський, допит та Лондон: все, що відомо про смертельну аварію під Харковом

Newsroom зібрав всю інформацію про ДТП, яке сталося на трасі в напрямку Чугуєва.

У поліції повідомили, що напередодні близько 22: 55 на 534-му кілометрі траси “Київ-Харків-Довжанський” невідомий автомобіль збив чоловіка і втік. Вік потерпілого варіювався, в результаті в поліції уточнили, що загиблому близько 50 років. У прокуратурі Харківської області повідомили, що чоловік помер від множинних переломів, травм життєво важливих органів і травм голови.

Пізніше в ЗМІ з’явилася інформація, що на місці аварії виявили номерний знак з цифрами 0018. Автомобіль з таким же номером є в автопарку бізнесмена Олександра Ярославського.

Через час з’ясувалося, що о 14:00 Олександр Ярославський покинув Харків. Чартерним рейсом він полетів до Лондона. Водночас в Міністерстві внутрішніх справ поспішили заявити, що викличуть бізнесмена на допит у якості можливого учасника смертельної аварії.

Пізніше в пресслужбі компанії DCH зробили офіційну заяву. Там пояснили, що авто, яке збило чоловіка, дійсно належить мільйонерові. Однак того вечора за кермом був водій, який гнав машину з Мартового до Харкова, щоб там припаркувати.

“В умовах обмеженої видимості скоїв наїзд на перешкоду, характер якого в ході руху не розпізнав. Вранці був виявлений факт відсутності номерного знака, а також з’ясувалися інші обставини справи”, — повідомили в компанії.

“Спав удома”, – Олександр Ярославський прокоментував інформацію про смертельну аварію

Вранці співробітники компанії повідомили про подію в поліцію. Зараз водій чекає рішення про обрання запобіжного заходу.

У DCH прокоментували й від’їзд Олександра Ярославського з Харкова, який багатьом здався спішним. Там повідомили, що бізнесмен полетів до Лондона, щоб зустрітися з сім’єю, а поїздка нібито була запланована ще на початку тижня та стояла в графіку.

Офіційну заяву підтверджують і обвинувачі. Як повідомив прессекретар прокуратури Дмитро Чубенко, вранці в слідче управління з адвокатом звернувся водій. Він повідомив, що ввечері подумав, що зіткнувся з твариною. Зараз правоохоронці оглядають автомобіль Mersedes-Benz G63, у якого розбиті деякі передні елементи бампера та решітка радіатора.

Слідчі відкрили провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 286 ККУ (“ДТП із загиблим”) та ч. 3 ст. 135 (“залишення в небезпеці”). Максимальна санкція передбачає до восьми років позбавлення волі.

При цьому в прокуратурі зазначили, що розглядатимуть і інші версії аварії, а не тільки ту, що озвучив водій.

Коментарі