Їдуть до Харкова та просять про допомогу: волонтери збирають допомогу для жителів окупованого Донбасу

Харківським волонтерам почали телефонувати жителі лінії розмежування та окупованої частини Донбасу. Люди запитують, як їм виїхати на підконтрольну Україні територію і де можна оселитися. Про це кореспонденту Newsroom розповіла голова правління організації “Станція “Харків“ Алла Фещенко.

Зеленський: Росія фактично вийшла з Мінських угод

Сьогодні волонтери надали допомогу жінці з чоловіком-інвалідом зі Станиці Луганської. Парі орендували житло в Харкові, але в ньому не виявилося матраців, ковдр, подушок, постільної білизни та кухонного начиння.

“Подружжя виїхало самостійно. При нас жінці дзвонила її родичка з чотирма дітьми, яка шукає шлях, як виїхати, оскільки евакуація не проводиться“, — розповіла Алла Фещенко.

Сьогодні волонтери “Станції “Харків” вийшли з дистанційної роботи та почали збирати речі для допомоги людям, які виїжджають з Донбасу. Потрібні ковдри, подушки, постільна білизна, кухонне приладдя, харчові продукти, засоби гігієни, підгузники та маленькі іграшки, розмальовки, олівці. Все це можна приносити в офіс організації, розташований на вулиці Дмитрівській, 20. Телефон гарячої лінії: 0 800 40 84 00.

Алла Фещенко також розповіла, що зараз волонтери ведуть переговори з представниками влади та держорганів про відкриття пункту допомоги на залізничному вокзалі. Крім того, шукають бажаючих надати біженцям житло та продуктові набори.

У Харкові закрилося консульство Польщі

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації визнав терористичні квазіреспубліки “Л/ДНР” та підписав з главами псевдореспублік договір про дружбу та співпрацю. Таким чином Росія порушила суверенітет і територіальну цілісність України та легалізує свої війська на Донбасі, що знаходилися там з 2014 року. Про це Володимир Зеленський заявив у нічному зверненні до українців.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі