З фасаду харківського Художнього музею знову прибрали багатостраждальний балкон

Будівельники демонтували пінобетонні блоки, з яких ще недавно виклали каркас майбутнього балкона. Про це в соцмережах повідомили очевидці, виклавши фото розібраної конструкції.

Директор Художнього музею Валентина Мизгіна розповіла Newsroom, що підрядники відхилилися від проєкту, тому всю роботу доведеться переробляти.

“Коли вони виклали цю основу, я радилася з багатьма архітекторами та реставраторами, які сказали, оскільки це пам’ятник архітектури, нехай і місцевого значення, все необхідно робити відповідно до проєкту. Ми торік замовляли цей проєкт, але виконані роботи йому не відповідали. Я наполягла, щоб вони розібрали піноблоки, вчора-позавчора їх прибрали, і поки все зупинилось”, – говорить Валентина Мизгіна.

За її словами, дозвіл на проведення нових робіт повинен видати дозвільний центр у Києві, який зараз знаходиться в стадії реорганізації, тому, коли Бекетовський балкон отримує первозданний вигляд, поки не відомо.

Огорожа з пінобетону: в мерії Харкова заявили, що правильно відновлюють Бекетовский балкон

Нагадаємо, 18 лютого 2020 року балкон двоповерхової будівлі виставкового залу художнього музею, який розташований на перехресті вулиць Дружин Мироносиць і Чернишевській, частково обвалився. В результаті інциденту ніхто не постраждав, був пошкоджений лише корпус щитової. Про аварійний стан балкона було відомо заздалегідь і співробітники захистили небезпечне місце стрічкою.

Пізніше депутати облради підрахували вартість ремонту. На відновлення балкона планували витратити 234 тисячі гривень. При цьому на ремонт Художнього музею заклали три мільйони. У будівлі необхідно також відремонтувати теплотрасу, що проходить між музейними будівлями. Заміна труб на ділянці обійдеться у 392 тисяч гривень. Крім того, планують відремонтувати вимощення даху над приміщеннями, в яких зберігаються музейні фонди.

Коментарі