З харківського вишу звільнили проректора, якого раніше судили за хабарництво

З посади першого проректора Державного біотехнологічного університету звільнили Олександра Красноруцького.

Інформація про кадрові перестановки з’явилася на сайті вишу. Підписав розпорядження тимчасово виконуючий обов’язки ректора Руслан Тихонченко. Про причини кадрового рішення у виші не говорять. Однак з Єдиного реєстру судових рішень стало відомо, що кілька років тому Красноруцького визнали винним у хабарництві.

У Харкові проректором нового університету хоче стати експодатківець

У вироку Київського райсуду Харкова, який винесли у 2015 році, йдеться, що на той момент декан по роботі з іноземними громадянами Харківського національного технічного університету ім. Василенка (цей внз увійшов до складу Біотехнологічного університету) отримав 2700 доларів від двох студентів з Туркменістану.

За ці гроші декан обіцяв зарахувати іноземців до університету вже після закінчення періоду зарахування студентів на навчання. Хабар приніс “посередник”, за що отримав від декана 700 доларів у якості винагороди за свої послуги. Відразу після передачі грошей декана затримали правоохоронці. Його визнали винним у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди з використанням службового становища і призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки.

Крім того, суд заборонив йому обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно розпорядчих функцій у контролюючих та правоохоронних органах, органах та установах державної влади строком на три роки.

У Харкові об’єднають чотири вузи: стало відомо ім’я ймовірного ректора

У декларації за 2020 рік, яку Олексій Красноруцький подавав у якості кандидата на пост проректора Біотехнологічного університету, вказана квартира площею 64,7 квадратних метра, гараж та автомобіль Audi 1993 року випуску. На дружину Красноруцького також оформлений автомобіль Toyota Land Cruiser 2010 року випуску. Минулого року Красноруцький отримав зарплату в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка в розмірі 250 тисяч гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі