За $12 тисяч обіцяли вплинути на суддю задля пом’якшення вироку: у Харкові СБУ затримала двох спільників (Фото)

Про це 16 серпня повідомили у прес-службі СБУ у Харківській області.

Силовики у Харкові затримали двох спільників, які вимагали гроші у фігуранта кримінального провадження. Один із ділків представився співробітником СБУ та запевнив потерпілого в тому, що зможе вплинути на суддю Київського району та доб’ється пом’якшення покарання за масштабні фінансово-господарські махінації. За свої послуги чоловіки вимагали $12 тисяч, при цьому вони чинили на жертву психологічний тиск.

Правоохоронці задокументували передачу фігурантам першої частини обумовленої суми у розмірі $10 тисяч. Після цього спільники зажадали від потерпілого ще $2 тисячі на “додаткові витрати”. Під час передачі другого траншу їх затримали правоохоронці.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 369-2 (“зловживання впливом”) КК України. Наразі вирішується питання про обрання чоловікам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі