За допомогою месенджера передавали рашистам координати ЗСУ: на Донеччині затримали двох інформаторів (Фото)

Правоохоронці викрили двох російських агентів. Про це 20 жовтня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, у липні мешканець міста Покровськ Донецької області за допомогою телефона в одній із проросійських груп у месенджері розмістив вісім голосових повідомлень про переміщення військовослужбовців ЗСУ на території району.

Другий фігурант, мешканець Бахмута, протягом вересня-жовтня через месенджер поширював інформацію про розташування блокпостів, місця дислокації підрозділів українських захисників та військової техніки, а також маршрути пересування особового складу у місті.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Обом чоловікам повідомили про підозру за статтею 114-2 (“несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ”) КК України. Наразі обидва громадяни перебувають під вартою без права внесення застави.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі