За генератори для ковідних лікарень у Харківській області переплатили майже мільйон гривень — ХАЦ

При закупівлі п’яти дизель-генераторів для лікарень Харкова та регіону Обласна клінічна лікарня переплатила 920 тисяч гривень. Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на рішення Дзержинського районного суду.

У Харківському зоопарку побудують туалет за 31 мільйон гривень

За інформацією громадських діячів, в кінці грудня ОКБ уклала договір з фірмою “енергетичне рішення” на покупку п’яти дизель-генераторів.

“Угоду підписали без проведення аукціону, за спрощеною процедурою, оскільки вона стосувалася дій, спрямованих проти поширення COVID-19 в Україні. Після закупівлі генератори отримала Обласна клінічна лікарня, а також Вовчанська, Валківська, Балаклійська та Чугуївська районні лікарні.

Психіатрична лікарня купила найдорожчий цукор в Харківській області

При цьому правоохоронці з’ясували, що ринкова вартість генераторів, за які заплатила ОКБ, на 920 тисяч гривень нижче тієї, яка була вказана в договорі. Найближчим часом співробітники поліції планують оглянути всі генератори, встановлені в медустановах.

За інформацією ХАЦ, засновниками фірми “Енергетичне рішення” є Олексій Каменський та Наталія Москалюк.

Нагадаємо, раніше в Харкові комунальне підприємство купило 2000 літрів пива. Обласне комунальне виробничо-експлуатаційне підприємство “Держпром” у червні уклало договір на поставку пінного напою. Вартість тендеру склала 49 500 гривень (по 24,75 за літр). Як розповів Newsroom директор підприємства Микола Чехунов, покупку оформляла їдальня, яка розташована в будівлі “Держпрому”.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі