За гроші надіслали пошкоджені файли: харків’янка подала в суд на міськраду

Улітку харків’янка, розробниця сайтів Ірина Кравченко відправила запит до Міністерства фінансів з проханням надати інформацію про те, скільки коштів було виділено з бюджету на будівельні роботи по вулиці Весніна у Харкові. Держказначейство переслало цей запит до Харківської міськради, юридичний департамент якої запросив 590,20 грн за надання відповіді.

“Коли я сплатила вказану суму, він надав мені у відповідь шість пошкоджених файлів pdf, які начебто містять бюджет м. Харкова за 2022 рік. Три з них взагалі не відкрилися, а три відскановані зовсім в нечитабельному вигляді — містять зображення прямокутників різного кольору та розміру майже без тексту. На два повторних запита з проханням надати за мої кошти читабельні файли, ХМР відмовилася відповідати. Коли я зателефонувала до міськради і попросила надати мені можливість самій сфотографувати надані мені у відповідь файли, сказали, що це неможливо. Адже в них немає жодного зв’язку з юридичним департаментом і вони не знають адресу, де він знаходиться”, – розповіла Ірина Кравченко у Facebook.

Харків’янка вирышила звернутися до Харківсько окружного адміністративного суду. В своєму позові вона просить суд зобов’язати міськраду надати їй відповідь на запит в читабельному вигляді. Підготовче засідання призначили на 27 лютого.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі