За гроші співпрацював з окупантами: на Харківщині затримали 18-річного російського інформатора (Фото)

Силовики викрили російського агента, який розвідував позиції українських військових у Харківській області. Про це 14 жовтня повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Ворожого інформатора затримали “на гарячому”, коли той збирав дані про позиції ЗСУ та просування військової техніки. Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон, сім-карти та ноутбук із доказами протиправної діяльності.

Затриманим виявився 18-річний мешканець Краснограда Харківської області, який погодився співпрацювати із ворогом за грошову винагороду.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Хлопцю повідомили про підозру. Суд щодо фігуранта обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі