За п’ять років парк Горького віддав на погашення кредиту 241 мільйонів гривень – ХАЦ

У Центрі підрахували прибуток і збитки однієї з головних визначних пам’яток міста.

Парк Горького заплатить 115 тисяч гривень за виступи музикантів

Прибуток харківського “Діснейленду” у 2019 році склав всього чотири мільйони гривень, при цьому за п’ять років на погашення кредиту та процентної ставки витратили 241 мільйон. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

“Це найбільш іміджевий проєкт за весь час правління Геннадія Кернеса в Харкові. Всі кризи, проблеми, збитки різних КП виправдовуються міськрадою та його адептами зазвичай одним: “а ви подивіться який у нас чудовий парк Горького”, – сказано в повідомленні.

Антикорупціонери нагадали, як під час відкриття парку Горького, в серпні 2012 року, Кернес обіцяв, що парк буде прибутковим і самостійно віддасть кредит у 20 мільйонів євро. Повернути позику планували за чотири роки, але виплати тривають досі.

У ХАЦ підрахували, що за 2015-2019 роки парк Горького виплатив за позикою 241,3 мільйона гривень.

“Станом на 31 грудня 2019 року сума невиплаченого кредиту становила майже 207 мільйонів гривень. На погашення кредиту та виплату відсотків витратили 50,4 мільйона гривень. З яких – 24,9 мільйонів пішли на погашення тіла кредиту, а ще 25,5 – на погашення відсотків”, – говорять у ХАЦ.

При цьому чистий дохід парку за 2019 рік склав 94,7 мільйона гривень при собівартості послуг у 195,4 мільйони. Таким чином валовий збиток парку становив 100,7 мільйонів гривень. З міськбюджету “Діснейленд” отримав 169,7 мільйонів гривень дотації.

 

 

 

Раніше NewsRoom повідомляв про те, що харківський парк Горького уклав договір з французькою компанією “Proludic S.A.S.” на покупку ігрового обладнання на загальну суму 8,8 мільйона гривень. Фірма-підрядник повинна надати 27 комплектів обладнання. Найдорожчим предметом закупівлі виявився ігровий комплекс Amazonia Towers, вартість якого становить 3,8 мільйона гривень, а за атракціон Diabolo 38122 мерія Харкова заплатить 1,7 мільйона.

Коментарі