За вбивство родичів харків’янина засудили до довічного ув’язнення

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, трагедія сталася у квітні 2016 року. Зловмисник вбив 74-річного чоловіка та 78-річну жінку в їхній квартирі, після чого забрав гроші та втік. Незабаром правоохоронці затримали підозрюваного. Ним виявився 22-річний онук убитих, який незадовго до цього вийшов з в’язниці.

Бездомний задушив пенсіонерку за відмову від інтиму та намагався підірвати будинок

Того дня хлопець прийшов у гості до рідних та попросив у них гроші. Отримавши відмову, рецидивіст схопив ніж та вбив пенсіонерів. Після скоєного, фігурант виніс з квартири 1030 гривень. Кілька днів по тому на вулиці Клочківській чоловік також пограбував 22-річного перехожого, приставивши до його горла ніж.

П’яний водій проїхав на червоний: суд призначив штраф менше запропонованого хабаря

23 лютого цього року Комінтернівський районний суд Харкова засудив зловмисника до 15 років тюремного ув’язнення. Не погодившись з рішенням суду, прокурори подали апеляційну скаргу з проханням переглянути ступінь покарання для засудженого.

Рішенням Харківського апеляційного суду, чоловіка визнали винним за статтями 115 (“умисне вбивство”), 186 (“грабіж”), 187 (“розбій”) КК України та засудили до довічного утримання під вартою. Вирок набув чинності.

Нагадаємо, раніше Лозівський міськрайонний суд Харківської області виніс вердикт у справі про вбивство з необережності. Місцева мешканка повністю визнала свою провину. За даними слідства, злочин стався в лютому нинішнього року. Між подружжям спалахнула сварка, під час якої чоловік схопив дружину і куртку та намагався душити. Жертва зуміла звільнитися та штовхнула кривдника в спину. Той впав на міжкімнатні двері. Пізніше експертиза з’ясувала, що лозівчанин помер від важкої черепно-мозкової травми з крововиливом та забоєм головного мозку.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі