За завданням окупантів видавав мирним жителям дозволи на пересування: посібнику рашистів повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці викрили мешканця Золочівської громади, який співпрацював із російськими окупантами. Про це 28 жовтня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, 43-річний житель села Макарове прийняв пропозицію рашистів та вступив на посаду “вуличкому”. Фігурант за завданням окупантів вів облік внутрішньо переміщених громадян, а також видавав перепустки та дозволи на пересування для мешканців окупованого на той час смт Козача Лопань Харківського району.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. 27 жовтня чоловіку заочно повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Наразі вирішується питання про оголошення фігуранта у розшук.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі