Забезпечував окупантів молоком: у Куп’янському районі затримали місцевого депутата-бізнесмена (Фото)

Депутат Куп’янської районної ради, який обіймає посаду генерального директора місцевого молококонсервного заводу, під час окупації міста налагодив робочі та ідеологічні зв’язки з рашистами. Про це 27 жовтня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними відомства, підприємець укладав із представниками так званої “військово-цивільної адміністрації Куп’янського району” договори, після чого наказав підлеглим передавати окупантам молочну продукцію, “щоб російська армія не голодувала”.

Крім цього, депутат налагодив стосунки з Міністерством економічного розвитку РФ та постачав молочні продукти в “ДНР”.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігуранту повідомили про підозру за статтею 111-1 (“пособництво країні-агресору”) КК України.

25 жовтня правоохоронці затримали чоловіка на Харківщині. Нині він перебуває під вартою. Під час обшуку у його будинку вилучили понад півмільйона російських рублів.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі