Загибель курсантів у гуртожитку ДСНС: правоохоронці встановили працівника, який привіз снаряд

Раніше повідомлялося, що артснаряд калібру 152 мм. від вибуху якого загинули двоє курсантів та ще один отримав поранення, приніс до навчального корпусу начальник кафедри. Слідство встановило, що цей снаряд начальнику кафедри привіз та передав його знайомий — головний фахівець одного з відділів ДСНС у Сумській області.

У цей час він проходив підвищення кваліфікації у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС у Харківському районі під керівництвом цього начальника кафедри.

Чоловіку оголосили підозру за фактом придбання, зберігання, перевезення та передачі боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що 31 травня у гуртожитку Національного університету цивільного захисту взірвався артснаряд. Внаслідок вибуху загинули двоє курсантів-рятувальників 22 та 21 років. Ще один 20-річний курсант отримав поранення. 

За даними слідства, начальник кафедри приніс до навчального закладу снаряд та, порушивши всі посадові інструкції, наказав студентам розібрати цей боєприпас, щоб зробити з нього макет. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі, та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язкому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення. 

Вибух у навчальному підрозділі ДСНС: з інцидентом пов’язаний син головного рятувальника Вінниччини (Фото, Відео)

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі