Загинули щонайменше 20 людей, з них 10 — діти: у СБУ розповіли про розстріл колони цивільних авто у Харківській області (Фото)

Російські окупанти розстріляли колону цивільних автомобілів, де знаходилися мирні громадяни з дітьми. За попередньою інформацією, загинули щонайменше 20 людей. Про це 1 жовтня повідомили в Управлінні СБУ у Харківській області.

Машини перебували в так званій “сірій зоні” — між містом Сватове Луганської області та звільненим Куп’янськом Харківської області, розповів виконувач обов’язків Голови СБУ Василь Малюк.

“Наприкінці вересня рашисти знищили колону із семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинули, серед них 10 дітей. Звірячий напад на цивільних осіб здійснила диверсійно-розвідувальна група окупантів. Вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та один фургон “ГАЗель”. Ворог ще раз довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку та статі. Окупанти зазнають поразки на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Але рашисти не втечуть від покарання – ми знайдемо кожного і змусимо відповідати за скоєні звірства”, — йдеться у повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 (“порушення законів та звичаїв війни”) КК України.

Остаточна кількість жертв встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Декільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення слідчим, розповіли у СБУ.

Наразі встановлюються особи вбитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збирання доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду. Також СБУ робить все можливе для встановлення осіб, які причетні до вбивства мирних громадян.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі