Закликав знищувати українців: СБУ на Черкащині затримала чиновника (Відео)

Правоохоронці на Черкащині викрили чиновника, який закликав допомагати окупаційним угрупованням росії у захопленні регіону. Про це 3 листопада повідомили у Службі безпеки України.

За інформацією відомства, фігурант також виправдовував ракетні удари по українських містах та вбивства мирних громадян. При цьому чоловік заперечував причетність російських загарбників до їхніх військових злочинів у Бучі.

Посібником окупантів виявився співробітник одного з місцевих органів влади, який має відношення до обліку осіб призовного віку. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік проводив агітацію на підтримку окупантів. Свої антиукраїнські “тези” він наполегливо розповсюджував серед колег по роботі. Фігурант відкрито підтримував політику країни-агресора та планував сприяти ворогові у війні проти України у разі захоплення регіону.

Під час обшуку у робочому кабінеті чоловіка правоохоронці виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чиновнику повідомили про підозру за статтею 436-2 (“виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Росії проти України”) КК України. Наразі фігурант перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі