Засновник організації “Потон”, якого випустили із СІЗО воювати, поселився у Москві і записує антиукраїнські відео

Засновник організації “Потон” Павла Онищенка, якого випустили з-під варти, щоб він захищав Харків від російських окупантів, переїхав у Москву. Про це він повідомив на своїх сторінках соцмережах, виклавши відповідне фото з родиною. Перед цим скандального активіста-блогера помітили в Чехії.

У Москві він продовжує знімати антиукраїнські відео з тезами російської пропаганди. В одному з відео Онищенко заявляє, що “в Украине руководит американское правительство”, “русский и украинский народ это один народ” и “Зеленский держит украинский народ в оккупации”.

Нагадаємо, що Павла Онищенка разом із ншим співзасновником організації Миколою Масловим підозрюють у посяганні на життя працівників СБУ. На початку повномасштабної війни обом змінили запобіжний захід і випустили з-під варти для захисту Харкова.

“Ми вийшли, й Микола йде записуватися до тероборони. Я трохи розгребуся з усіма справами й теж туди піду”, — сказав у своєму відеозверненні після звільнення Павло Онищенко. Однак замість служби він виїхав за кордон і відновив свій блог в YouTube, де викладає антиукраїнські відео.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі