Засновник організації “Потон”, якого випустили із СІЗО воювати, виїхав за кордон і записує антиукраїнські відео

Засновника організації “Потон” Павла Онищенка, якого випустили з-під варти, оголосили в розшук за неявку в судове засідання за напад на правоохоронців, де він був обвинуваченим. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

На початку повномасштабної війни Онищенку разом з іншим обвинуваченим представником організації Миколою Масловим змінили запобіжний захід і випустили з-під варти для захисту Харкова.

“Коли почалася війна, я у СІЗО сидів і перші дві доби плакав. Побачив цю ворожу техніку й у мене сльози котилися від того, що відбувається. Я не вірив, що буде така повномасштабна війна проти нас, але на жаль, вона почалася. Величезне дякую нашим військовим, які захищають нашу країну…Ми вийшли, й Микола йде записуватися до тероборони. Я трохи розгребуся з усіма справами й теж туди піду”, — сказав у своєму відеозверненні післа звільнення Павло Онищенко.

Однак замість служби він виїхав за кордон. Крім того, активіст відновив свій блог в YouTube, де викладає антиукраїнські відео із заявами, що “Україна зараз нагадує ГУЛАГ”, а Харків є окупованим містом, де “окупаційна влада тримає людей у страху і в насиллі”.

Онищенко разом з родиною був помічений у Празі – в соцмережах викладали відповідні фото.

Речник прокуратури Дмитро Чубенко зазначив, що підставою для виїзду Онищенка за кордон була наявність в нього чотирьох дітей. Його заяви щодо подій війни рф проти України зараз вивчаються на предмет наявності складу злочину.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі