Застрелив, розчленував тіло та підпалив: ідентифікували росіянина, який убив фермера у Харківській області

Воєнним злочинцем виявився 35-річний громадянин РФ, військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку ЗС РФ, мешканець Курської області Віталій Піддубний. Перебуваючи у складі сухопутних підрозділів агресора, він брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Куп’янського району та міста Балаклія на Харківщини. Про це повідомили в СБУ і Харківській обласній прокуратурі.

Встановлено, що на окупованих українських територіях цей злочинець спільно з іншими рашистами займався пошуком осіб, які вільно висловлюють проукраїнську позицію. Так, приїхавши ввечері 31 липня разом з двома іншими російськими військовими до села Безмятежне Куп’янського району, зловмисник знайшов керівника місцевого фермерського господарства з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області, якого односельці називали “Вуйком”.

Військовий вийшов з автівки та сказав власнику фермерського господарства підійти до нього під приводом допомоги у ремонті машини. Коли фермер підійшов, росіянин вистрелив йому в голову. Чоловік впав на землю і помер на місці.

Потім вбивця намагався приховати сліди свого злочину. Він відрубав від мертвого тіла українця голову та усі кінцівки, після чого переніс тіло убитого до автівки, на якій приїхали окупанти, облив бензином і підпалив. Відрубані частини тіла нелюд приховав в іншому місці, яке наразі невідоме. За версією прокуратури, рашист викинув їх по дорозі.

Воєнному злочинцю висунули підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України: порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством. Правоохоронці встановлюють інших російських військових, причетних до вчинення цього злочину. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі