Заступником голови Харківської облради став 28-річний юрист і депутат від “ОПЗЖ”

Сьогодні на сесії депутати обрали заступником голови Харківської облради Богдана Мальованого від Партії “Опозиційна платформа – За життя”. Голосування пройшло в таємному режимі.

Сина Кернеса хочуть призначити першим заступником голови облради

Відомо, що 28-річний Богдан Мальований родом з Бахмута (колишнього Артемівська) Донецької області. Закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю “право” та Донецький національний технічний університет, де здобув кваліфікацію аналітика з питань фінансово-економічної безпеки. Працював юрисконсультом в ТОВ “Аутсорсингова компанія “Діамант”, начальником відділу митних оформлень в ЗАТ “Артвайнері” (Артемівський завод шампанських вин). З березня по листопад 2020 року був директором представництва ТОВ “Інститут експертно-технічних рішень у будівництві” в Харківській області, потім директором філії ДП “Укрдержбудекспертиза” в Харківській області. У жовтні 2020-го був обраний депутатом Харківської облради. Є головою комісії облради з питань розвитку інфраструктури, будівництва та доріг.

У своїй декларації за минулий рік Богдан Мальований вказав, що має частину квартири в Бахмуті та безкоштовне право користування квартирою в Харкові площею 107 квадратних метрів. Їздить на автомобілі Mazda 6, який з’явився у нього ще до депутатства. Мальований вказав, що на держпідприємстві “Укрдержбудекспертиза” заробив 59,5 тисяч гривень, в Інституті експертно-технічних рішень у будівництві – 89 тисяч гривень, на заводі шампанських вин – 36 тисяч гривень. За сумісництвом був директором приватної фірми”БахмутЮг”.

Готівкою новообраний заступник голови облради зберігає 600 тисяч гривень і 25 тисяч євро, на банківських рахунках – 21,5 тисяч гривень.

До списку увійшли Кононенко та Мураєва: хто став заступниками голови облради

Нагадаємо, сьогодні депутати звільнили Андрія Малиша з посади заступника голови. Його разом з колишнім головою облради Артуром Товмасяном та адвокатом Русланом Танабашем підозрюють в отриманні 1,05 мільйона хабаря. За версією слідства, вони вимагали гроші від керівника комунального підприємства за продовження контракту.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі