Завдяки бізнесу волонтери купили для українських захисників генератори та пічки

З початком війни в Україні волонтерський рух постійно зростає, оскільки збільшилась і кількість людей, які бажають внести свою посильну частку у спільну перемогу. Серед волонтерів можна зустріти простих громадян, відповідальних бізнесменів, а також громадські та комерційні організації.

Завдяки волонтерам, вони можуть зробити цільовий внесок та придбати саме ті речі, які будуть найкориснішими у зоні бойових дій та у розташуваннях військових частин. Бізнес також продовжує зазнавати збитків, але підприємці готові брати участь у спільній роботі зі зміцнення безпеки країни. 

Одним із таких волонтерів-бізнесменів став і харків’янин Олександр Чердак. Бізнесмен з Харкова підтримує армію не лише словом, а й ділом, виділяючи гроші на закупівлю необхідного інвентарю. У серпні завдяки його допомозі хлопцям на передову передали:

  • комплект гуми для позашляховика (4 покришки);
  • прилад нічного бачення (з набором кріплень, перехідників під військові каски FAST);
  • 2 ударозахисні підсумки для планшетів дронів .

“Упевнені, що ці речі, яких потребували хлопці, допоможуть їм у несенні служби та боротьбі з окупантом. Витратників та різноманітних пристосувань для техніки завжди не вистачає, це одна з лідируючих позицій у списках щоденних фронтових потреб”, – каже Олександр Чердак. 

Не менше значення для українських захисників має й комфортний та безпечний побут, адже в польових умовах також потрібно повноцінно відпочивати, харчуватися, мати можливість зарядити засоби зв’язку. Для цього частину виділеної підприємцем суми витратили на закупівлю:

  • двох бензинових генераторів марки Honda;
  • двох дров’яних печей з конфорками для опалення та приготування їжі;
  • двох газових балонів з пальниками для приготування їжі;
  • сім бочок для зберігання води.

Це функціональний набір для задоволення побутових потреб, що теж впливає на боєздатність та самопочуття військовослужбовців та добровольців. Він дозволить забезпечити хоча б мінімальні зручності у польовій обстановці.

Крім очевидної практичної користі, волонтерська допомога має важливий психологічний аспект. Хлопці бачать і відчувають підтримку всієї країни, турботу про їхні потреби, повагу до того, що вони роблять. Олександр Чердак, як і багато його колег, справедливо вважає, що сьогодні не час відсиджуватися або опускати руки перед валом проблем, які виникли у бізнесменів. Так, працювати складно і доходи не тішать динамікою бурхливого зростання, але є ті, кому набагато важче. І за їхніми спинами – благополуччя та безпека кожної української родини.

Коментарі