Збитки на 100 мільйонів: директора приватної фірми підозрюють в незаконному видобутку глини

У Харківській області правоохоронці викрили схему, яка завдала великої шкоди бюджету. Директор товариства з обмеженою відповідальністю налагодив видобуток глини без дозвільних документів. Про це повідомили в пресслужбі обласного управління Нацполіції.

Власника охоронної фірми підозрюють в незаконному видобутку піску та нанесенні збитки на 612 мільйонів

За даними слідства, підприємство вело незаконну діяльність з вересня по жовтень 2020 року. На території Валківської ОТГ фігуранти добували глину та суглинки. Загальні збитки від їх дій оцінили у 102 мільйони гривень.

Силовики відкрили кримінальне провадження за статтею 240 (“порушення правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки”) КК України. У разі, якщо вина бізнесмена буде доведена, йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Наразі правоохоронці встановлюють, хто ще був причетний до незаконної діяльності.

3.jpg

Фото: ГУ НП у Харківській області

Нагадаємо, раніше Господарський суд Харківської області зобов’язав Коксовий завод “Новомет” відшкодувати збитки, завдані за час роботи без дозвільних документів. Раніше фахівці Держекоінспекції зафіксували викиди аміаку, фенолу та сірководню. При цьому у 2019-2020 роках у “Коксохіму” не було дозвільних документів на забруднення атмосфери. Завдані збитки оцінили в 3,6 мільйона гривень. Силовики подали позов з вимогою компенсувати збитки.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі