Збройні Сили України детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, – Генштаб

Зростання обстрілів Харкова російськими окупантами за останній тиждень є відповіддю на успіхи Збройних сил України на інших фронтах, заявили в Генеральному штабі ЗСУ.

За даними Генштабу, лише за цей період противник наніс 19 ракетних ударів по Харківщині, застосувавши 26 ЗКР С-300 та 3 БР «Іскандер-М». Внаслідок обстрілів загинуло 16 осіб, у тому числі одна дитина, поранено – 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі – одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків.

«Задля зменшення ракетної загрози, ЗСУ не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації. Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода», – зазначили в Генштабі.

У Бєлгородській області впав військовий літак, яким росіяни перевозили ракети для С-300 — ЗМІ

У відомстві також заявили, що ЗСУ будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Коментарі