Збирала “данину” для рашистів: співробітниці податкової інспекції Куп’янська повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці на Харківщині викрили підсобницю російських окупантів. Про це 4 листопада повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, співробітниця Куп’янської державної податкової інспекції з перших днів окупації міста перейшла на бік російських загарбників. Фігурантка повідомила рашистам, що може надати їм дані про місцевих платників податків, після чого її запросили працювати до окупаційної адміністрації. Жінка допомагала загарбникам вести документообіг, а також збирати данину з місцевих жителів під виглядом податків.

Після деокупації Куп’янська фігурантка втекла до Харкова. Детективи ДБР розшукали її та затримали. Жінці повідомили про підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Санкція передбачає покарання як довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі