Збирала податки для окупантів: у Куп’янську затримали помічницю рашистів (Фото)

Співробітники СБУ та ДБР у деокупованому Куп’янську затримали жінку, яка співпрацювала з російськими загарбниками. Про це 13 жовтня повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, фігуранткою виявилася місцева мешканка, яка ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну обіймала посаду головного державного інспектора Куп’янського відділу податків та зборів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Під час окупації жінка перейшла на бік ворога та почала працювати у так званій “податковій службі Харківської ВДА” на посаді керівника середньої ланки.

Фігурантка брала участь у нарадах із підприємцями району, під час яких схиляла їх до сплати податків на користь російсько-окупаційних військ. Також підозрювана переконувала своїх колег-податківців, що залишилися на окупованій території, перейти на бік ворога та розпочати роботу у новостворених податкових органах окупаційної адміністрації.

Правоохоронці затримали фігурантку. Під час обшуків у її будинку співробітники СБУ виявили та вилучили службові документи фейкової “податкової”, що підтверджують злочинну співпрацю жінки з рашистами та виконання нею вказівок окупаційних військ. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Жінці повідомили про підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі