Збирав дані про переміщення ЗСУ: у Миколаєві затримали російського інформатора (Фото)

Правоохоронці викрили інформатора, який здавав росіянам позиції ЗСУ. Про це 8 листопада повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ затримали чоловіка, який співпрацював із російськими окупантами. Фігурант приховано збирав інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів та правоохоронних органів, які задіяні в обороні. Зібрані дані чоловік намагався передати агресору через анонімний Telegram-канал, створений спецслужбами РФ для розвідувально-підривної діяльності. Насамперед окупанти “полювали” за точними координатами об’єктів СБУ, по яких планували здійснити прицільний ракетний удар.

Фігурантом виявився мешканець Миколаєва. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік намагався вийти на представників країни-агресора для співпраці з ними у війні проти України. Для цього він активно розповсюджував у соціальній мережі прокремлівські погляди, включаючи заклики до підтримки загарбників. Також фігурант виправдовував військові злочини, спрямовані на знищення цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Під час обшуків у будинку чоловіка правоохоронці вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтями 114-2 (“несанкціоноване поширення інформації про спрямування, переміщення озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення та розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань”) та 436-2 ( “виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії рф проти України”) КК України. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі