Збирав дані про постачання західної зброї: СБУ затримала російського агента (Відео)

Про це 11 серпня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, мешканця Києва, який позиціонує себе як військовий експерт, російські спецслужби завербували для розвідувально-підривної діяльності у столиці. Насамперед, “експерта” цікавили відомості про імпортну військову техніку, що постачається в Україну для ЗСУ. Отриману інформацію окупанти планували використати для здійснення ракетних ударів по українських об’єктах критичної інфраструктури, які задіяні для транспортування закордонного озброєння. Крім того, у разі отримання розвідувальних матеріалів ворог мав намір використовувати їх для зриву міжнародних домовленостей нашої держави з країнами-партнерами у сфері оборони.

Для збирання закритих відомостей фігурант використав особисті зв’язки серед представників українського оборонно-промислового комплексу. Свою “зацікавленість” іноземним озброєнням чоловік маскував під виглядом збору аналітичних даних для “експертних” публікацій у соціальній мережі.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру у державній зраді. Нині він перебуває під вартою. Під час обшуку у будинку фігуранта силовики виявили електронні засоби зв’язку, які він використав для комунікації з російським куратором.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі