Зеленський зустрівся з пораненими захисниками у Харкові та вручив державні нагороди

У День Збройних Сил України президент Володимир Зеленський відвідав медичний заклад, де лікують поранених військовослужбовців. У лікарні він зустрівся з військовими медиками, привітав їх із Днем ЗСУ та вручив державні нагороди. Про це повідомили у пресслужбі Офіса президента.

Президентові розповіли про стан поранених та перебіг їх лікування. Зокрема, було відзначено високі показники реанімації військових, які перебували в стані клінічної смерті. Після цього Володимир Зеленський відвідав поранених захисників України, поспілкувався з ними та вручив державні нагороди.

“Велика честь бути сьогодні з вами. Дякую вам за героїзм, із яким ви захищаєте нашу державу, її незалежність і територіальну цілісність, свободу й життя наших людей. Бажаю вам якнайшвидшого одужання”, – сказав президент.

Привітання з Днем Збройних сил України від харків’ян (Відео)

Також глава держави нагородив військовослужбовців, які відзначилися під час боїв на Харківщині. Володимир Зокрема, звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» присовїли командиру 110-ї окремої мотопіхотної бригади Сухопутних військ ЗСУ, полковнику Миколі Чумаку. Прийнявши керівництво бригадою 12 квітня 2022 року, полковник одразу організував її доукомплектування. В умовах бойових дій йому фактично з нуля вдалося створити боєздатну бригаду, яка зупинила просування противника на визначених рубежах. Із березня до грудня підрозділи бригади утримують 42-кілометрову смугу оборони на Донеччині. Вміле тактичне комбінування та застосування резервів дало змогу, окрім стримування ворога, проводити контрнаступальні заходи.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі