Земельні ділянки в центрі Харкова, що були продані у приватну власність, вимагають повернути державі

Київська окружна прокуратура Харкова подала до суду два позови в інтересах держави в особі Харківської обласної військової адміністрації та Департаменту культури і туризму ХОВА про визнання незаконними та скасування рішень міськради, визнання недійсними договорів купівлі-продажу земельних ділянок та їх повернення державі. Мова йде про земельні ділянки на вулицях Пушкінській і Куликівській.

Землі лісфонду в Харкові, що були віддані у приватну власність, вимагають повернути через суд

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, на підставі рішень міськради ТОВ та приватному підприємцю було продано дві земельні ділянки в центрі міста для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель. Загальна вартість цих ділянок складає 4 млн грн.

Прокуратура встановила, що ці земельні ділянки розташовані в межах пам’ятки археології місцевого значення Поселення Харків, занесеної до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», землі, на яких розташовані пам’ятки археології, можуть перебувати лише у власності держави.

Розпорядником земель вказаної категорії в межах міста є ХОВА, а контроль за використанням пам’яток археології здійснює Департамент культури і туризму облдержадміністрації. Ухвалами Господарського суду Харківської області відкрито провадження у справах.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі