Жінка, яка відбуває довічне покарання в Харкові, працюватиме у Мін’юсті

Нова співробітниця міністерства отримує завдання електронною поштою.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв’ю виданню “Громадське“, зазначивши, що працевлаштування довічно ув’язненої людини було складним питанням.

“Всі думали, що це фейк, це неможливо або недоцільно. В Україні такого досвіду не було. Але це хороша ініціатива, щоб привернути увагу до працевлаштування людей, які відбувають покарання. Можливо, знайдуться сміливі роботодавці, які до нас прийдуть”, – сказала Висоцька .

snimok_ekrana_ot_2021-09-13_10-12-34.pngТак виглядає робоче місце довічно засудженої співробітниці Мін’юсту в Качанівській колонії. Фото: 5 канал

Засуджена отримує завдання електронною поштою, виконує їх і повертає. Поки що, на тиждень вона приділяє цій роботі по дві години й перша зарплата складе 300 гривень. Згодом навантаження та оплату планують збільшити. Жінка написала заяву про нерозголошення своїх персональних даних і поки утримується від спілкування з журналістами.

У міністерстві вважають, що для довічно ув’язнених важлива професійна реалізація.

“Для них важливо залишатися корисними в цьому житті, займати свій час і реалізовуватися професійно. Тому що це катування – бути без заняття та цілей”, – говорить заступник міністра.

У Харкові довічно засуджена вийшла на свободу після 20 років за ґратами

Нагадаємо, раніше для відбування довічного терміну в Качанівську колонію доставили наймолодшу засуджену. 24-річна громадянка Російської Федерації Сніжана Круглякова буде відбувати покарання за вбивство рідного дядька та його дружини, які стали її опікунами.

Коментарі