Жінка з Харкова обманом виманила у іноземця 13 тисяч доларів

За даними слідства, у жовтні 2020 року 45-річна обвинувачена познайомилась в інтернеті з чоловіком, який мешкає у США. Жінка розповіла, що налаштована на серйозні стосунки. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, шахрайка видавала себе за іншу особистість та повідомляла про себе неправдиву інформацію щодо анкетних даних, зовнішності тощо.

Щоб переконати чоловіка у тому, що вона є реальною особистістю, жінка відправила йому фото свого паспорта. Щоправда, перед цим відредагувала зображення документа, зменшивши собі вік та замінивши своє фото на фото однієї з українських блогерок, взяте з інтернету.

Злочинна діяльність call-центрів: шахраї привласнили гроші громадян Азербайджану (Фото, Відео)

Під час спілкування шахрайка під різними надуманими приводами виманювала гроші у потерпілого, розповідаючи історії про те, що її матір нібито терміново потребує грошей на лікування, про начебто необхідність придбання квитків, оформлення документів та оренди квартири. Приблизно за пів року американець надіслав “подрузі” майже 13 тисяч доларів.

Жінку обвинувачуть у шахрайстві. Справу розглядатимуть у Московському райсуді Харкова. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі