Злочинна діяльність call-центрів: шахраї привласнили гроші громадян Азербайджану (Фото, Відео)

Припинено діяльність чотирьох шахрайських call-центрів, які привласнювали гроші громадян Азербайджану

Кіберполіція України викрила жителя Київщини у створенні чотирьох call-центрів, що розташовані у Києві та Львові. До роботи у шахрайських схемах фігурант залучив кількох операторів.

Ще шестеро його спільників керували сайтом для бінарних опціонів. Інвесторам пропонували отримувати прибуток від фінансових операцій.

Учасники схеми імітували процес торгівлі на фінансових ринках. Проте, вкладники не тільки не отримували обіцяні прибутки, але й не могли повернути свої вклади.

Орієнтовна сума завданих збитків становить понад мільйон гривень. Разом з правоохоронцями з Азербайджану встановлюють осіб, які постраждали від цієї схеми.

СБУ затримала організаторів аферистського кол-центру у Харкові

У результаті розслідування було заблоковано 126 банківських рахунків і 6 криптогаманців, що використовувалися для здійснення незаконних дій.

За даними слідчих дій, розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Двом фігурантам була оголошена підозра, питання про оголошення підозри іншим учасникам схеми розглядається.

Коментарі