Жінка засуджена на 5 років позбавлення волі за крадіжку понад 500 тисяч гривень у Харкові

У Харкові було винесено вирок щодо Дар’ї Венедіктової, яка була звинувачена в крадіжці більш ніж 500 тисяч гривень з квартири в період воєнного стану на території України. Вона була засуджена до п’яти років позбавлення волі за частиною 4 статті 185 КК України.

Про це стало відомо з вироку суду.

Згідно з матеріалами справи, 9 листопада 2022 року Венедіктова відвідала квартиру Андрія Головкова, де вкрала 5 тисяч гривень та 15 тисяч доларів, що разом становить 548 тисяч гривень за офіційним курсом Національного банку України. Гроші були заховані під матрацом ліжка в спальні.

Далі, обвинувачена частково витратила вкрадені кошти на придбання автомобіля Citroen C4, оформивши його на ім’я свого знайомого. В ході досудового розслідування, Венедіктова визнала свою провину та повідомила, що її знайомому була видана генеральна довіреність на ім’я потерпілого щодо вказаного автомобіля.

Суд закрив справу проти старости села в Харківській області, яку звинувачували в держзраді

На боці потерпілого, який просив суд встановити мінімальне покарання, не було претензій морального характеру до обвинуваченої. Однак, він звернувся з цивільним позовом про відшкодування матеріального збитку в розмірі 558 тисяч гривень.

Жовтневий районний суд виніс вирок, в якому визнав Венедіктову винною за частиною 4 статті 185 КК і призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. При цьому, цивільний позов про відшкодування матеріального збитку був залишений без розгляду.

Коментарі