Суд закрив справу проти старости села на Харківщині, яку обвинувачували у держзраді

Сьогодні суд виніс рішення про закриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) щодо старости Козачої Лопані Людмили Вакуленко. Як повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко, клопотання про закриття справи подала Харківська обласна прокуратура.

Де в Україні можна замовити якісні запчастини для GPS навігаторів?

У пресслужбі прокуратури повідомили, що справу було закрито Дергачівським районним судом за ч.3 ст. 111 ККУ, оскільки особа отримала завдання від окупаційних військ, але повідомила про це у правоохоронні органи і завдання окупантів не виконувала. У Кримінальному кодексі сказано, що громадянин України звільняється від кримінальної відповідальності, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

Нагадаємо, у травні 2022 року Людмилі Вакуленко заочно оголосили підозру у державній зраді. Повідомлялося, що староста селища перейшла на бік загарбників, забезпечувала постачання так званої “гуманітарної допомоги” від Росії та розповідала про це у російських ЗМІ. За даними правоохоронців, вона також вербувала місцевих жителів для співпраці з окупантами.

Також на пропагандистському відео Вакуленко стояла поряд із “гауляйтером” Віталієм Ганчевим, коли рашисти представляли його главою захопленої частини Харківської області.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі