Жираф, що оселився в харківському зоопарку, виявився меломаном

У харківському зоопарку закінчився карантин для жирафа Деми, якого місяць тому привезли з Одеси. На перших порах його помістили в “Перегоночні вольєри”, а тепер – в “власні апартаменти”. Про це розповіли на сторінці звіринця.

Як зміниться Харків у 2021 році: новий ТРЦ, дорога та сквери

Адаптація жирафа на новому місці пройшла без будь-яких проблем. Побороти хвилювання йому допомогли приготовані ласощі – грейпфрути, банани, мюслі, а також соковиті гілки клена та верби. Дему також зацікавила атмосфера в новому вольєрі. Йому сподобалися і підвісні ясла з їжею, і автоматичні поїлки, і великі оглядові вікна.

“Найбільшою ж несподіванкою стало те, що наш жираф виявився меломаном, тому у вольєрі встановили радіо. Справа в тому, що жирафи – дуже чутливі тварини, сторонні шуми можуть їх турбувати або навіть лякати. Музика ж приглушує небажаний шум і створює атмосферу безпеки та спокою”, – розповіли в зоопарку.

photo_2021-06-30_14-35-30_0.jpg

Нагадаємо, раніше слонів переселили в вольєри за 42 мільйони гривень. Вони займають площу майже в 1,5 тисячі квадратних метрів. Стіни вольєра були декоровані скульптурним бетоном, а на підлозі встановлено валуни. Для слонів також встановили стовбури дерев, про які вони можуть чесати спину та боки. У центрі комплексу розмістили сонцезахисний навіс.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі