Жорстоке вбивство на Лисій горі: у Харкові хлопця засудили на 15 років

Червонозаводський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про умисне вбивство 26-річної харків’янки Яни Криворучки. Данила Редіна, якому на момент скоєння вбивства було лише 16 років, визнали винним.

Як повідомила Newsroom в.о. прессекретаря суду Ольга Золотухіна, Редіна визнали винним за ч. 4 ст. 115 (“навмисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю”) КК України. Також Редін повинен буде виплатити матері загиблої дівчини Жанні Шевченко один мільйон гривень як моральну компенсацію та ще 93,8 тисяч гривень – на користь держави за проведені експертизи.

Вирок суду не набрав чинності. Обидві сторони мають 30 днів з моменту винесення вердикту, щоб оскаржити його в апеляційній інстанції.

Вбивство на Лисій Горі: кого бояться місцеві жителі та чому мати звинувачує поліцію

Нагадаємо, інцидент стався у Холодногірському районі міста. З кінця червня 2019 року Яна Криворучко вважалася зниклою безвісти. Проте за кілька днів її тіло знайшли в яру біля будинку №42 на вулиці Рельєфній. За словами матері дівчини Жанни Шевченка, тіло було понівечене до невпізнанності. 15 серпня за підозрою у вбивстві затримали 16-річного Данила Редіна, який був знайомий з Яною. На думку мами Яни Жанни Шевченко, весь цей час співробітники Холодногірського відділу поліції намагалися зам’яти справу та “повісити” вбивство на якогось безпритульного.

Вбивство дівчини у Харкові: двох поліцейських підозрюють у приховуванні злочину

На момент трагедії хлопець навчався на першому курсі коледжу переробної та харчової промисловості при Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Василенка. Проживав він разом із батьком на вже згаданій вулиці Рельєфній.

Після вбивства підліток нібито три дні переховувався у квартирі свого друга і розповів подробиці скоєного, а також закликав друзів “подивитися” на місце, де була похована дівчина.

Коментарі