Зрадник з Одеси хотів балотуватися до Верховної Ради, щоб розвідувати для рф (Фото, Відео)

Служба безпеки України затримала в Одесі зрадника, який хотів балотуватися до Верховної Ради України, щоб розвідувати для російських спецслужб.

За даними слідства, чоловіка завербувала фсб у жовтні 2023 року. Він отримав оперативний псевдонім «Мазепа» і розпочав роботу на ворога.

Для того, щоб отримати доступ до секретної інформації, «Мазепа» вступив до місцевої громадської організації, яка займається питаннями екології. Він також розмістив свою політичну рекламу на декількох пасажирських автобусах, що курсують містом.

Гроші на ці «проєкти» виділила фсб. Також російські спецслужби погодилися виплачувати «Мазепі» винагороду у розмірі 5,5 тисяч доларів США щомісяця.

Харків’янина судитимуть за поширення фейків про ЗСУ та виправдання агресії рф

«Мазепа» намагався виявити локації ППО та засобів берегової оборони міста, у тому числі протикорабельних комплексів ЗСУ. Він також планував проводити диверсії на території Одеси.

Співробітники СБУ затримали «Мазепу» «на гарячому» під час виконання ним дорозвідки місцевості поблизу одного з українських об’єктів.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з фсб.

На підставі зібраних доказів, слідчі СБУ повідомили «Мазепі» про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Коментарі