ЗСУ і Офіс президента повідомили, що не надавали дозволу на зйомки фільму російському режисеру Молочнікову

Начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, полковник Богдан Сеник повідомив «Детектору медіа», що російський режисер Олександр Молочніков не  звертався до ЗСУ щодо зйомок фільму про українських дітей із Бахмута та взагалі не був акредитований.

«Його немає у нас в базі. Він не був акредитований і не звертався щодо зйомок фільму», — повідомив Сеник.

Жодних дозволів на зйомки не надавали також в Офісі президента.

«Офіс Президента не має відношення до приїзду в Україну, творчих планів і діяльності пана Молочнікова. Жодних “дозволів на зйомки” Офіс Президента не видавав і не видає», — повідомили у пресслужбі ОП на запит «Детектор медіа».

Нагадаймо, що українська кінорежисерка і писменниця Ірина Цілик повідомила в соцмережах, що російський режисер Олександр Молочніков планує знімати короткометражний художній фільм в Україні. Стрічка має бути про українських дітей із Бахмута. Як зазначила Цілик, для зйомок фільму вже оголосили кастинг дітей, розшукували локації. В оголошеннях, яке розмістила українська акторка Кристина Урсуляк у соцмережах, зазначалося, що кастинг проводиться для знімальної групи Колумбійського університету. Батьки, як пише Цілик, не знали про те, що кіно знімає саме російський режисер. Пізніше це оголошення Урсуляк видалила. Вона відмовилася від коментаря «Детектору медіа», але зазначила, що «проєкт закрили та не знімають».

Newsroom звернувся по коментар до Олександра Молочнікова, але відповіді не отримав.

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо про те, що російський режисер Олександр Молочніков планує зняти фільм про дітей з Бахмута, які постраждали від війни. Минулого року він знімав серіал у Росії, а тепер живе в Нью-Йорку і має американський паспорт. Зйомки проєкту мали відбутися 16-18 березня. у Києві. У 2017 році Молочніков отримав премію від президента РФ Володимира Путіна “за заслуги у розвитку вітчизняної культури та мистецтва”.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі