Стрижак Олена Олегівна

Голова Управління патрульної поліції в Харківській області

Біографія та кар’єра

Народилася Олена Стрижак в 1988 році в Верхньодніпровську (Дніпропетровська область). Починала працювати на митниці, проте в 2015 році змінила профіль та перейшла в патрульну поліцію практично відразу після її створення. За роки служби просунулася від звичайного поліцейського до начальника управління. З січня 2020 року очолює патрульну поліцію Харківської області.

Освіта

Олена Стрижак закінчила Дніпропетровську митну академію.

Сім’я

Раніше Олег Григорович Стрижак (таке ж ПІБ у батька глави УПП) керував сільськогосподарськими підприємствами “Тростянське” і “Галайбінське”. Однак вони припинили свою діяльність у 2015 році. Її мати Гульсіна Стрижак є ФОП.

Декларація

Аліна Стрижак задекларувала дві квартири. Одна знаходиться у Верхньодніпровську та належить їй разом з батьками та сестрою, а другу поліцейська орендує в Харкові. У грудні 2020 року вона купила Mazda CX-5 за 340 тисяч гривень. Торік голова управління заробила 514 тисяч гривень і ще 200 тисяч отримала за продаж Ford Fiesta. Її заощадження становлять 4000 євро і 50 тисяч у національній валюті.

Компромат та скандали

У 2020 році видання Police Control Ukraine звинуватила Олену Стрижак у застосуванні незаконних заходів впливу до підлеглих. За її наказом, поліцейські, що запізнилися, повинні були віджиматися. Сама начальниця від коментарів з цього приводу відмовилася. Що цікаво, через півтора року Стрижак поскаржилася на масовий догляд патрульних, але причиною тому назвала низькі зарплати.

У мережі також можна знайти звинувачення в корупції, проте вони не підкріплені будь-якою доказовою базою.

Соціальні мережі

Олена Стрижак у Facebook.