Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна

Голова Харківської обласної ради

Тетяна Єгорова-Луценко пройшла шлях від секретаря суду до голови обласної ради. У різний час вона працювала в органах юстиції та навіть у Національній академії правових наук України.

Біографія

Народилася 28 вересня 1983 року в місті Лозова Харківської області.

З червня 2003 по вересень 2004 року працювала старшим секретарем Дзержинського районного суду в Харкові. Наступні десять років Тетяна Єгорова-Луценко обіймала посаду секретаря ректорату Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.
Також з червня 2011 по травень 2014 року вона була начальницею відділу в ТОВ “Агропром АВ”. З середини грудня 2012 по лютий 2020 року — молодшою науковою співробітницею, а пізніше — старшою співробітницею відділу правового забезпечення галузевого інноваційного розвитку НДІ Національної академії правових наук України.

З вересня по грудень 2014 року працювала головним спеціалістом у Харківському міському управлінні юстиції та ГУЮ в Харківській області. Потім рік, до листопада 2015 року обіймала посаду начальника відділу та начальника реєстраційної служби Лозівського міського управління юстиції в Харківській області.

Тетяна Єгорова-Луценко

Після цього, до Квітня 2017 року, Тетяна Єгорова-Луценко очолювала відділ державної реєстрації актів цивільного стану по місту Харкову, також обіймала посаду начальника Харківського міського відділу держреєстрації Головного територіального управління юстиції в Харківській області. Наступні дев’ять місяців працювала заступником начальника теруправління юстиції з держреєстрації — начальником управління держреєстрації ДМУЮ в Харківській області. Протягом грудня того ж року була директором Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України. Потім, до грудня 2019 року обіймала посаду начальника Головного територіального управління юстиції в Харківській області.

З лютого по липень 2020 року — старший науковий співробітник відділу правового забезпечення функціонування національної інноваційної системи науково-дослідного інституту правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України.

25 жовтня 2020 року була обрана депутатом Харківської обласної Ради VIII скликання. З липня 2020 по квітень 2021 року — перший заступник голови Харківської ОДА. 3 червня Тетяну Єгорову-Луценко змістили з посади керівника фракції “Слуги народу” в Харківській обласній раді.

19 серпня 2021 року стала головою Харківської обласної Ради VIII скликання замість Едуарда Товмасяна, якого звинувачували у вимаганні хабаря з керівника комунального підприємства.

Сім’я

Тетяна Єгорова-Луценко заміжня, виховує двох синів. Її чоловік Віталій Луценко є президентом Харківської обласної федерації карате.

Татьяна Егорова Луценко и Виталий Луценко

Тетяна Єгорова-Луценко з чоловіком Віталієм Луценком. Фото: Facebook

Освіта

У 2000 році закінчила Лозівську середньоосвітню школу №4. Після цього, вже у 2003-му — закінчила Харківський автомобільно-дорожній технікум за спеціальністю “Правознавство”, отримала кваліфікацію юриста. У 2009 році закінчила Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого за спеціальністю “Правознавство”, кваліфікація — юрист.

У 2016 році Тетяна Єгорова-Луценко стала кандидатом юридичних наук. А у 2020-му — закінчила Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, магістр за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”. У 2020 році отримала ступінь доктора юридичних наук.

Декларація

У декларації перед звільненням з посади першого заступника голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко вказала право власності на квартиру площею 73,4 квадратних метрів в Харкові. Нерухомість в ексчиновниці з’явилася у 2013 році і її вартість становила 407,2 тисячі гривень. Їй належить ще одна квартира площею 72,5 квадратного метра.

Поява цього житла датована червнем 2015 року і на той момент нерухомість коштувала 598,8 тисячі гривень. Чоловікові чиновниці, Віталію Луценку, належать Харківська квартира на 135,4 квадратних метрів. У нього також є 3,38 мільйона гривень, 14 земельних ділянок в декількох районах області та нежитлові приміщення в Харкові площею 119 квадратних метрів на суму в 540 тисяч гривень.

Тетяна Єгорова-Луценко задекларувала кілька комплектів ювелірних прикрас та одягу, проте не вказали їх тип, марку і вартість.

На чоловіка чиновниці — Віталія Луценка — зареєстрований автомобіль Mercedes GLE-250 2018 року випуску за 1,7 мільйона гривень, який знаходиться в лізингу і належить “Приватбанку”. Тетяна Єгорова-Луценко вказала в декларації право безкоштовного користування машиною Porsche Macan 2019 року за 1,7 мільйона гривень, який належить надії Оберемок.

Віталію Луценку також належать фермерські господарства “РАЯЛ”,” Щастя-2016″, юридична компанія “Астара” та Енергосервісна компанія України.

За 2020 рік у Харківській ОДА Тетяна Єгорова-Луценко заробила 153,2 тисячі гривень. Готівкою чиновниця зберігала 1,4 мільйона гривень, її чоловік вказав суму в розмірі 900 тисяч гривень, дві тисячі євро та дві тисячі доларів. На банківському рахунку у Тетяни Єгорової-Луценко зберігалися 27,8 тисячі гривень, а у чоловіка — майже 235 тисяч гривень.

Компромат та скандали

У червні 2021 року Тетяну Єгорову-Луценко змістили з посади керівника фракції “Слуги народу” в обласній раді. Десять депутатів проголосували “за” таке рішення, семеро виступили “проти”. Пізніше сама Єгорова-Луценко заявила про погрози, які надходили обранцям.

За словами Тетяни Єгорової-Луценко, до представників президентської політсили приїжджали та “пояснювали”, за кого потрібно голосувати. У причетності до цих дій вона звинуватила тодішню голову ХОДА Айну Тимчук. Остання звинувачення на свою адресу так і не прокоментувала.

Соцмережі

Тетяна Єгорова-Луценко у Facebook.