Арестович написав заяву про звільнення з посади радника Офісу президента

Олексій Арестович написав заяву про звільнення з посади позаштатного радника Офісу президента України.

“Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку”, – написав Олексій Арестович на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, після удару російської ракети по багатоповерхівці в Дніпрі Олексій Арестович заявив, що ракета була збита українськими силами ППО. “Її збили, вона впала на під’їзд. Вона вибухнула, коли впала”, — сказав Арестович в ефірі програми “Фейгін Live” в YouTube.

Цю ж заяву одразу підхопили російські пропагандисти, видаючи її за офіційну позицію України та стверджуючи, що Київ визнав свою провину у смерті цивільних. Таким чином, росіяни намагалися змістити фокус з агресії РФ проти України та звинуватити у своєму теракті українську армію.

У ЗСУ спростували заяву Арестовича. Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що у ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати ракети Х-22 (ракета цього типу вдарила по будинку в Дніпрі).

Олексій Арестович також вибачився за свої слова.

“Я припустився серйозної помилки в прямому ефірі. Неважливо з якої причини і як її почули глядачі, але надалі буду суворіше ставитися до інформації, яку озвучую. Я приношу щирі вибачення постраждалим та їхнім родичам, жителям Дніпра та всім, кого глибоко поранила моя передчасна помилкова версія причини удару російської ракети в житловий будинок. Рівень хейту на мою адресу не можна порівняти з наслідками помилки в ефірі”, – написав Арестович.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі