Більш ніж 5,6 млрд грн: СБУ заарештувала майно Оксани Марченко

Майно Оксани Марченко, підозрюваної у фінансуванні російських окупаційних угруповань, було заарештовано судом на підставі матеріалів Служби безпеки. Загальна вартість арештованих активів перевищує 5,6 млрд грн.

Рішення суду стосується пакетів акцій у двох обленерго та одному іншому підприємстві, а також на 2 земельні ділянки, 4 житлових будинки в Києві та Криму і 10 автомобілів, які належать Марченко. Крім того, арештовані активи Марченка в 18 інвестиційних агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах, серед яких компанії “Терра-Інвест”, “Укркапітал” та “Спорт-Тур”. Вони використовувалися для проведення підривної діяльності проти України.

Харківського підприємця підозрюють у шахрайстві із заставою на 2,3 млн доларів

Марченко переводила мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвс рф в окупованому Криму, а також сплачувала податки в російський бюджет через фірму, засновану за законами рф.

Нагадаємо, раніше Марченко та голові афілійованої Кримської фірми було повідомлено про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України). Зараз топменеджеру “Укркапіталу” та “Спорт-туру” також повідомили про підозру за цією ж статтею, його затримали й нині він знаходиться під вартою. Арешт активів дозволить конфіскувати їх за рішенням суду та убезпечити майно від перереєстрації на інших осіб.

Розслідування триває з метою притягнення до відповідальності всіх причетних до злочинних схем осіб.

Коментарі