Бійка дівчаток – підлітків у Запоріжжі: суд залишив школярку в СІЗО до лютого

Запорізький апеляційний суд 16 грудня відхилив апеляцію 16-річної Ксенії Т., яка “відзначилася” жорстоким побиттям трьох школярок наприкінці листопада. Їй пред’явили відразу кілька звинувачень — у нанесенні тілесних ушкоджень, приниженні честі та гідності, а також вимагання, повідомляє місцеве видання “Субота плюс”.

Шукали п’ять років: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar, вбитого у 2016 році

Суд першої інстанції присудив бійцівській школярці 60 діб арешту в СІЗО — до 5 лютого. Захисники подали апеляцію з проханням замінити запобіжний захід на домашній арешт з браслетом контролю.

Сама підсудна заявила, що розкаялася та хотіла б вибачитися перед потерпілими. Однак суд не взяв до уваги її каяття з кількох причин. Перше — на суд не прийшли її батьки. Друге — негативні характеристики підсудної (абсолютно неконтрольована людина). Третє — серйозні травми у побитих дівчаток (в однієї з жертв зламаний куприк). Тому суд постановив не задовольняти апеляцію, а залишити агресивну школярку в СІЗО.

Батькам побитих у Запоріжжі школярок погрожують та вимагають забрати заяви

Нагадаємо, ще наприкінці листопада Запоріжжя відзначилося кричущим випадком шкільного булінгу та побиття. У Шевченськівському районі постраждали три неповнолітні дівчинки — інші школярки побили їх на стадіоні місцевої школи. При цьому поліція відмовлялася відкривати справу та почала провадження тільки після того, як 6 грудня в мережу потрапили відео побиття. Вже 7 грудня винуватицям було оголошено про підозру відразу за двома статтями КК України.

Коментарі