ДБР підозрює двох працівників Самбірського військкомату у катуванні та незаконному позбавленні волі (Фото, Відео)

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також військовослужбовцю-водію цього відділу.

За даними слідства, вони незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон та потрапити до Польщі. Потерпілих намагались змусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались.

Один з потерпілих був утриманий в приміщенні військкомату протягом 10 днів, інший – 7.

19 вересня 2023 року під «наглядом» керівника військовий-водій, погрожуючи зброєю, побив обох громадян: один з них був побитий руками та ногами по тілу та обличчю.

Окупанти обстріляли село Перовське на Харківщині: постраждав чоловік

Інцидент був знятий на відео та поширений у мережі Інтернет.

Державне бюро розслідувань негайно розпочало розслідування цього інциденту в рамках кримінального провадження. 20 вересня вони повідомили про підозру обом військовослужбовцям у незаконному позбавленні волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Коментарі