Депортація українських дітей: повідомлено про підозру трьом особам (Відео)

Оголошено про підозру трьом особам у справі депортації українських дітей з Херсонщини.

За провадженням ювенальних прокурорів Офісу Генерального прокурора, трьом особам повідомлено про підозру у справі, пов’язаній з депортацією та примусовим переміщенням 48 статусних дітей з Херсонського будинку дитини.

Дії цих осіб кваліфікувалися як порушення законів та звичаїв війни (частина 2 статті 28 та частина 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Серед підозрюваних знаходяться депутат держдуми федеральних зборів рф, керівник незаконно створеної окупаційною владою “Департамента здравоохранения Херсонской области ВГА Херсонской области” та виконувачка обов’язків головного лікаря “ГБУЗ “Херсонский областной дом ребенка””.

За даними розслідування, депутат держдуми рф безпосередньо керував процесом депортації та примусового переміщення дітей з Херсонщини. Він був відповідальним за соціальні питання населення регіону та дітей в окупованому Криму.

Вбивсто підлітків у Бердянську було стратою, тіла рідним не віддали — омбудсмен

Спочатку псевдопосадовець з Херсона та в.о. головного лікаря організували депортацію двох дітей до рф. Приводом для цього назвали нібито обов’язкове обстеження дітей у московській лікарні. До цього діти проживали у незаконно створеному окупаційною владою “ГБУЗ “Херсонский областной дом ребенка”” на базі Херсонського обласного будинку дитини.

Розслідуванням встановлено, що за станом здоров’я дітей не виникло потреби у спеціальному лікуванні.

2 вересня 2022 року невідомі особи забрали та депортували до рф двох українських дітей з Херсона.

21 жовтня 2022 року персонал незаконно створеного “дома ребенка” за вказівкою псевдопосадовця передав 46 дітей невідомим особам.

Розклеювала проросійські листівки: на 14-річну школярку з Харкова вплинув друг її матері

Це сталося за присутності та під контролем депутата держдуми рф. Дітей вивезли на територію тимчасово окупованого Кримського півострова. Наразі доля цих дітей залишається невідомою.

Під час передачі дітей для подальшого переміщення саме депутат держдуми рф контролював процес поміщення дітей до автобусів та їх переміщення.

Розслідуванням займається СБУ, оперативний супровід забезпечує Національна поліція України.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі