Розклеювала проросійські листівки: на 14-річну школярку з Харкова вплинув друг її матері

Чоловік, від якого дівчина дізналася про те, що «нє всьо так адназначно», мав романтичні стосунки з її матір’ю. Слідчі провели обшук та відібрали свідчення сусіда 14-річної пропагандистки. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов на Facebook.

«Вся родина чоловіка: батьки, сестра та племінники живуть на рф. Матір отримала громадянство росії вже під час війни, у 2019-му році. Батько має посвідку на проживання. А старший племінник проходив строкову службу у Вороніжській області на росії. До с. Елльок, де мешкає родина, чоловік їздив і сам – останнього разу восени перед повномасштабним вторгненням», – розповів Сергій Болвінов.

Дівчина, що розклеювала проросійські листівки та співала гімн країни-терориста перебуває під слідством, — Болвінов (Фото, Відео)

Коли до нього завітала поліція, він почав активно виправдовуватися. Заявив, що ніколи не розмовляв з дитиною на політичні теми. А дівчинка до знайомства з ним дійсно була україномовною.

«Я приходив в гості і почув, що Софія перестала розмовляти українською мовою. Спитав, що сталось, вона розповіла, що в соцмережах познайомилась з дітьми з днр, почала з ними спілкуватись, та розмовляти російською. Мати Софії дуже здивувалась, оскільки пишалася нею за ї українську позицію, Олена дуже допомагає по можливості ЗСУ», – розповів сусід.

Та власну участь в такій зміні настроїв дитини він не визнає. Каже, що «нічого такого» не розповідав. І взагалі він «за мир» та «проти війни».

«Власноручно намальованих Софією прапорів росії та хнр не бачив. Одне тільки, що на 9 травня ми на кухні для себе співали пісню воєнних років «Вставай страна огромная», більше нічого такого не було», – запевняє сусід.

Сама ж дівчина розповіла, що цікавитися політикою стала саме після бесід з цим другом матері. Після знайомства з ним замість жовто-синіх прапорів з’явилися російські та радянські. Але сусід наполягає на тому, що його неправильно зрозуміли, а він мав на увазі щось інше.

Під час обшуку в його квартирі вилучили мобільні телефони та фотографії племінника у військовій формі рф та зі зброєю. Слідство триває.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі