Доцент київського вишу організував схему переправлення за кордон чоловіків як “польських студентів”

Доцента кафедри столичного університету, екснауковця НАН України підозрюють за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Пропонували виїхати до ЄС через Росію: на Харківщині перекрили канал нелегальної міграції чоловіків (Фото)

За даними слідства, підозрюваний обіцяв чоловікам, які мешкають у Києві та підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів: запрошень на навчання, студентських квитків та довідок про навчання у вищому навчальному закладі Польщі. Вартість такої послуги він оцінював у 1500 євро з людини (близько 56 000 гривень).

Правоохоронці зафіксовали факти одержання доцентом коштів за 2 осіб. Під час передачі останнього траншу його затримали на території однієї із столичних АЗС. Загальна сума одержаних підозрюваним коштів склала 3 000 євро.

Львів’янин допомагав військовозобов’язаним виїхати за кордон під виглядом волонтерів: чоловіка затримали

Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучили документацію, банківські картки, комп’ютерну техніку та значну суму коштів. Наразі йому вже обрали запобіжний захід. Також з’ясувалося, що чоловік має судимість та наразі перебуває на випробувальному терміні. Досудове розслідування триває.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі