Дружківський суд засудив бойовика “ДНР” з Камчатки на 10 років за ґратами

Дружківський міський суд ув’язнив громадянина Росії Кирила Наумова за участь у збройному формуванні “Донецької народної республіки”.

У серпні 2015 року росіянин, перебуваючи в окупованому Донецьку, звернувся до колишнього київського військкомату, де отримав пропозицію навчатися у військовому училищі. Наумов почав навчання, але в той же місяць був виключений у зв’язку з вживанням наркотиків.

У жовтні 2015-го Наумов вступив до 11-го окремого мотострілецького полку “ДНР” на посаду старшого стрільця 2-го мотострілецького батальйону 4-ї мотострілецької роти. Брав участь у бойових діях проти українських військових, задіяних в антитерористичній операції.

У Миколаєві суд дав дев’ять років в’язниці військовому, який застрелив порушника комендантської години

У грудні 2015-го, перебуваючи в черговому звільненні, Наумов не повернувся до військової служби та скоїв на території Донецька кримінальне правопорушення, у зв’язку з чим був засуджений окупаційним Кіровським районним судом Донецька і відбував покарання в підконтрольній “ДНР”, так званій, Кіровській виправній колонії № 33.

Дії бойовика кваліфікували за трьома статтями Кримінального кодексу: участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3), участь у незаконному збройному формуванні (ч. 2 ст. 260) та посягання на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110).

Суд затвердив узгоджене покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Наумов пообіцяв сприяти слідчим органам, викривати злочинні дії інших учасників угруповання.

Теги:

Коментарі